Saint Justelőadás: május 3. péntek 19:00

„Én már nem vagyok semmiféle festmény, se rajz, csak egy karcolat, egy durva markolat, egy kés, ami bök, ha kell és bár még nem fáj, de aztán csepereg a vér, vagy inkább ömlik, mint a tudatalatti és mint a gondolat…”

Rendezte

liszkai tamás

az előadást írta és játssza

ilyés lénárd

látvány

liszkai tamás

Az Amargant Színházi Műhely
és a
Parastudio Egyesület bemutatja:


Saint Just,
avagy
a párizsi forradalom végnapjai

„… Te már testetlen hullsz a semmibe, megszabadítva a létezés utolsó lehetőségeitől, attól, hogy megmarkolj valamit, hogy elcsússz a síkos padlón vagy hogy legalább egyszerűen csak összecsináld magad, de még akkor is… akkor is ottmaradt neked… fantasztikus 2 másodperc!”

Egyes elméletek szerint a nyakazás után a fej még 2 másodpercig tudatánál marad. A kivégzett Saint Just-nek ennyi ideje marad, hogy lepörgesse maga előtt az életét és újraélje forradalmi kétségeit. Létösszegzés és társadalmi kérdések egy lefejezett forradalmár szemszögéből, avagy a kitágított idő melankóliája…

A 2021-ben bemutatott előadást szövegmentes improvizációk ihlették. Az improvizációkból történetszálak, a történetszálakból egy komplex történet, a történetből végül szövegkönyv, és persze előadás született. 

Az előadás a Kazi bisztróban lesz látható a 1075 Kazinczy utca 34-ben.

A produkciót 15 éven felülieknek ajánljuk bizalommal.

Videó lejátszása

Saint Just

VIDEÓAJÁNLÓ

Nézd meg videóelőzetesünket, és vásárold meg most a jegyed az előadásra!

Jegyinformációk

Tekintsd meg jegyárainkat!

Normál jegy

3500 FT

Támogatói jegy

5000 FT

Diák, nyugdíjas és pedagógusjegy

2500 FT

Saint Just