Tűzcsiholók, pékek, robotokelőadás: április 21. vasárnap. 17:00

Az időutazás fizikájával természetesen nem szeretnénk önöket terhelni. Elég annyi, hogy az idő szövetének stabilitása érdekében betápláltuk időgépünkbe Karel Capek történelemről szóló írásait, hogy ezek tartsák össze az oly sérülékeny idő folytonosságát, ami nélkül univerzumunk atomjaira esne szét.

Tűzcsiholók, pékek, robotok

Előadás: április 21. vasárnap. 17:00

Karel Čapek novellái nyomán a szövegkönyvet szerkesztette és az előadást rendezte:

Ács Tamás

játsszák

Ács Tamás

ilyés lénárd

markos szilvia

AZ AMARGANT SZÍNHÁZI MŰHELY BEMUTATJA: 
Tűzcsiholók, pékek robotok 
- Időutazás Karel Čapek univerzumában -

„…Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A mai előadásunkban időutazásra invitáljuk önöket a teremtéstől indulva egészen a nem túl távoli jövőig. Az időutazás fizikájával természetesen nem szeretnénk önöket terhelni. Elég annyi, hogy az idő szövetének stabilitása érdekében betápláltuk időgépünkbe Karel Čapek történelemről szóló írásait, hogy ezek tartsák össze az oly sérülékeny idő folytonosságát, ami nélkül univerzumunk atomjaira esne szét. Aggodalomra semmi ok hölgyeim és uraim, társulatunk kézben tartja a helyzetet. Felkészültek? Akkor hát kezdhetjük!…”

Mi baja lehet az embernek a tűzzel? Hogyan jött létre ellentét Krisztus és a pékek között? Hogyan képzelhetjük el Napóleon rémálmait? Mit árthatnak nekünk a robotok? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel bombáz minket Karel Čapek társadalmi témájú írásaiban. A látnoki képességű szerző történeteit megismerve jót mulathatunk történelmi nézőpontjain és elálmélkodhatunk próféciáinak beteljesülésén.

Az Amargant Színházi Műhely produkciójában vállt vállnak vetve 3 színész garázdálkodik, felvállalva, hogy hárman játsszák el az összes történelmi és utópisztikus szerepet mindössze néhány kellék, illetve egy kis zöld sámli segítségével, ami egyszál magában funkcionál díszlet gyanánt.

Az előadás alkotói

Ács Tamás

2012-től 2020-ig a Soproni Petőfi Színházban játszott, aztán feleségével Székesfehérvárra költözött és azóta szabadúszóként dolgozik. A legtöbben monodrámáiról ismerik, jelenleg 11 futó előadása van ebben a műfajban.

Markos Szilvi kép

Markos Szilvia

Drámapedagógiát tanult, majd az SZFE  színházi nevelés szakára járt. Az Amargant Színházi Műhely állandó színésze és a HatásSzünet Műhely egyik alapítója. A Traktor Works Színházi Tréningfesztivál egyik főszervezője.

Leó profilkép

Ilyés Lénárd

 

Foglalkozását tekintve szabadúszó színész, író, rendező. Az Amargant Színházi Műhely, a Traktor Works Színházi Tréningfesztivál, a Metro Works és az Okuláré Projekt alapítója. 

sajtó

Kritika az előadásról

Írtak az előadásunkról a Fejér Vármegyei Hírportálban…

Jegyinformációk

Tekintsd meg jegyárainkat!

Normál jegy

3500 FT

Támogatói jegy

5000 FT

Diák, nyugdíjas és pedagógusjegy

2500 FT